8 razlik med sistemom Bachovih esenc in drugimi subtilnimi metodami zdravljenja:

Bachove cvetne esence so enostaven sistem čustvenega zdravljenja, ki ga lahko uporablja kdorkoli.

 1. Koncept – Pristop zdravljenja z Bachovimi cvetnimi esencami v svojih temeljih presega okvirje posameznikove osebnosti in seže v bolj duhovno dimenzijo.
  2. Cilj terapije: »ozdravi samega sebe« – pristop poziva posameznika, da prevzame odgovornost za lastno življenje. Vsaka oseba ima v sebi vse, kar je potrebno za zdravljenje. Če to verjamemo, ni vzroka, da bi se bali bolezni.
  3. Način diagnosticiranja – Sistem Bachovih cvetnih esenc sloni na »disharmonijah« ali negativnih človeških vedenjskih vzorcih in ne na fizičnih simptomih, kar je podobno kot se homeopatija nanaša na duševnost, vendar bolj celovito.
  4. Kriterij za izbor rastlin – namenoma so bile izbrane rastline, ki ne vsebujejo strupenih substanc in niso namenjena proizvodnji hrane. Mnoge rastline, še posebno drevesa, so imela primerljive simbolične lastnosti v ljudski medicini. Na primer bukev se povezuje s strpnostjo, medtem ko hrast po celem svetu predstavlja moč in stabilnost.
  5. Metoda proizvodnje – enostavna, naravna proizvodnja Bachovih cvetnih esenc se razlikuje od vse drugih metod v Zahodni medicini. Sonce in vrenje sproščata zdravilne energije cvetov, energija pa se na tak način lahko iz materialne oblike veže na vodo. Tako nastane še bolj stabilen energetski vzorec, kot jih najdemo v homeopatskih pripravkih.
  6. Blagi in samoregulativni učinki – Bachove cvetne esence delujejo kot subtilni, nematerialni impulzi. Informacije posredujejo skozi specifične, visoke vibracije, ki stimulirajo naše notranje čustvene in duševne zmožnosti zdravljenja. Kompatibilne so z drugimi sistemi zdravljenja brez stranskih učinkov.
  7. Sposobnost doseči širok krog ljudi – Bachove cvetne esence predstavljajo sistem samozdravljenja brez tveganj, saj nimajo stranskih učinkov. Vizija dr. Bacha je bila, da bi postale cvetne esence sestavni del omarice z zdravili in prvo pomočjo v vsakem domu.
  8. Enostavno in osnovno – Naš svet postaja vedno bolj kompleksen, zato lahko besedo »enostavno« hitro narobe razumemo kot primitivno. Vendar vsakogar pritegnejo enostavne stvari v življenju, čeprav morda ne zavestno.
  »Največje darilo, ki ga lahko damo drugim, je, da smo sami srečni in polni upanja, saj jim tako pokažemo pot iz njihovega malodušja.« Edward Bach

 

Avtorica: Melissa Crispell, CNS, CNHP, CWC, strokovnjakinja s področja naravnega zdravljenja
Vir: www.firststatehealth.com

Comments are closed.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino