Bi kapitalizem lahko padel na problemu izgorelosti?

Psihološke okoliščine vplivajo na stroške poslovanjaOdnosi v podjetju podpirajo funkcije podjetja in izkazujejo socialno tekmovanje med zaposlenimi. Sem sodijo tudi vsakodnevni odnosi med zaposlenimi. V njih se prepletejo odnosi, ki podpirajo funkcije podjetja, medsebojni odnosi in kolektivni odnosi.

Izgorelost je bila med bolezni uvrščena iz medicinskih razlogov, a nato v nekaj urah, zaradi ekonomskih razlogov, iz spiska umaknjena.

Psihološke okoliščine na delovnem mestu v veliki meri vplivajo na stroške dela. Povezane so s šestimi področji dela v podjetju. Vseh šest področij je med seboj povezanih, prav vsa pa vplivajo na najvidnejše značilnosti poklicne izgorelosti.Ta področja so:

 • delovna obremenitev: količina, zahtevnost in vsebina dela, navodila za delo, delovni čas (izmensko delo, nočno delo),
 • nadzor nad delom: jasna odgovornost, usklajena s pristojnostmi,
 • nagrajevanje opravljenega dela: ustrezna nagrada, možnost napredovanja,
 • delovna skupnost: odnosi znotraj podjetja in s širšim družbenim okoljem,
 • komunikacijski kanali: pravočasen in učinkovit pretok informacij,
 • pravičnost in vrednote: kriza vrednot.

Delovna obremenitevNeprimerne psihološke delovne okoliščine gredo z roko v roki z dolgoletnimi nerecipročnimi odnosi. Ti vplivajo na vedenje zaposlenih in vodijo v izgorelost.

Izgorelost najpogosteje pojmujemo kot stanje hude čustvene, kognitivne in telesne izčrpanosti

Izsledki evropskih raziskav (EUROSTAT)

 • 35 % delavcev nima nadzora nad svojim delom,
 • 40 % delavcev poroča o enoličnosti dela,
 • 56 % delavcev poroča o časovnih pritiskih,
 • 29 % delavcev nima vpliva na izbiro delovnih metod,
 • 30 % delavcev ne more vplivati na delovni tempo,
 • 60 % delavcev poroča o prenapetih časovnih rokih,
 • 55 % delavcev nima vpliva na razporejanje svojega delovnega časa.

Podatki potrjujejo neskladje med pristojnostmi delavcev in pričakovanji delodajalcev.Proces izgorevanja

Razvije se zaradi izjemnega ali dolgotrajnega delovnega stresa

Izgorelost se razvija počasi, tekom let. Sprva so prisotne visoke delovne zahteve, visoka stopnja stresa na delovnem mestu in visoka pričakovanja. Zahteve dela so višje od resursov, delo pa ne izpolnjuje posameznikovih pričakovanj. Sčasoma posameznik postane kronično utrujen, pojavita se psihična in fizična izčrpanost. Lahko se pojavijo tudi motnje spanja in druge zdravstvene težave, kot je glavobol in različne bolečine. Kasneje se pojavijo apatija, depresivnost, dolgočasje, negativen odnos do dela. Posameznik postane ciničen, ravnodušen (depersonalizacija). V zadnji stopnji procesa izgorevanja posameznik občuti obup in nemoč. Do samega sebe čuti odpor, prav tako do drugih ljudi in vseh stvari, lahko se pojavijo občutki krivde, nezadostnosti.

Preteklo leto (2018) so v Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) strnili glave in se lotili posodabljanja klasifikacije bolezni. Znanost napreduje in novi izsledki spreminjajo tudi zdravstvene normative ter medicinske protokole, torej načine zdravljenja in pristope k boleznim. Če je recimo še pred dvajsetimi leti veljalo, da se možganske celice (nevroni) ne obnavljajo, danes sodobna nevroznanost dokazuje, da temu ni tako. Možgane se lahko obnovi! In čedalje več imamo znanja in orodij, kako. S tovrstnimi spremembami v znanosti je potrebno osvežiti tudi medicinsko doktrino. Eden njenih ključnih stebrov je klasifikacija bolezni, to je spisek uradno priznanih bolezni. Nastaja v Svetovni zdravstveni organizaciji.Medicinska stroka je usklajevala lani in se v Ženevi dogovorila: izgorelost je bolezen!

po rezultatih nekaterih študij za od 45 do 70 odstotkov zdravstvenih težav kriva prav izgorelost

O svoji strokovni odločitvi je obvestila celoten planet preko francoske agencije AFP. V ponedeljek, 27. maja 2019, so sporočili, da so “izgorelost uvrstili v mednarodno klasifikacijo bolezni” ter da so “osnutek posodobljene klasifikacije oblikovali lani po preučitvi priporočil zdravstvenih strokovnjakov z vsega sveta.” Prijazno so še dodali, da bo na ta način “olajšano prepoznavanje te bolezni, ki je povezana s stresom na delovnem mestu.

dr. Bach kapljice so odlične pri premagovanju stresa

Že takoj naslednji dan, v torek, 28. 6. 2019, nas je WHO obvestila, da se je zmotila. Kot so zapisali, so “pomotoma” sporočili, da je izgorelost bolezen. Pomotoma? Saj so to odločitev usklajevali lani, imeli na svojih mizah še nadaljnega pol leta, za tem strnili glave v Ženevi, sprejeli odločitve in jih sporočili javnostim. Za tem pa, v pičlih nekaj urah, ups, zmotili smo se? In kam so nenadoma izginila “priporočila zdravstvenih strokovnjakov iz celega sveta“, ki so jih omenjali dan poprej, na podlagi katerih so izgorelost uvrstili med bolezni? Saj so se pri prvotni odločitvi uprli na stroko, na zdravstvene strokovnjake, na mnenja in priporočila iz vsega sveta? Kam so izpuhtela? Spremembe so pripravljali leto dni na podlagi strokovnih ocen in nato svojo odločitev spremenili od danes na jutri! Zakaj?“Zato ker …” je postal razviden iz njihovega drugega obvestila, kjer so navedli, da “izgorelost še naprej obravnavajo kot pojav pri delu“. In dalje: “Izgorelost je povezana predvsem s službenim področjem.” To pomeni, da se ljudje skurijo, zgarajo, izčrpajo in izmolzejo na delu zaradi preobremenjenosti. Simptomi tega stanja so mdr. kronična, bolezenska utrujenost

Bolje pozno kot nikoli-uporabite dr.Bach kapljice remedy, sprostitev brez stresa

Če bi bila izgorelost, ki je posledica preobremenitev na delu, uvrščena med bolezni, bi to lahko povzročilo usoden pretres na trgu delovne sile, v družbi in gospodarstvu. Če nas je delodajalec preobremenil in zgaral do večmesečne bolezni, ga bomo seveda tožili in iztožili odškodnino za bolečine in psihično trpljenje. Izkoriščanje delavca je prvič dobilo tovrstno neposredno dokazilo z boleznijo v medicini! Pravniki, specialisti za odškodninske tožbe, bi planili na sodišča. In ko bi prišlo do prvega presedana in bi se iztožila masovna odškodnina, bi se usul plaz. Lakomne lastnike podjetij, ki cuzajo ljudi, bi spravili na kolena. Del sindikalnega boja bi se preselil v sodne dvorane. In ščitila bi ga medicinska stroka!Dr. Bach kapljice miren REMEDY so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.Dr. Bach kapljice odpravijo vzrok, preden bolezen izbruhne. Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij. Pristop Dr. Bach kapljic temelji na ciljanem odkrivanju in zdravljenju vzroka.

Pokličite za brezplačen nasvet 031 320 049

Dr. Bach kapljice so :

 • brez kontraindikacij z drugimi zdravili,
 • na trgu že od leta 1930
 • hitro delovanje
 • Brez skrbi jih lahko priporočate vsem starostnim skupinam.
 • Brez interakcij in stranskih učinkov.
 • Več desetletne izkušnje in odlične povratne informacije iz evropskih držav
 • odlične pri psihosomatskih težavah
 • Na voljo brez recepta

Izdelke lahko naročite na:

Pomenbno je napisati, da je dr. Bach zapustil recepturo za pripravo vsemu človeštvu, zato so Bachove kapljice vseh proizvajalcev pripravljene po istem originalnem receptu. Razlika med različnimi proizvajalci je samo v kakovosti osnovnih surovin-esenc. Le to pa lahko zagotavlja samo certifikat angleških proizvajalcev B.A.F.E.P.

Dr. Bach kapljice so na trgu že od leta 1930. To jim daje zagotovilo da so učinkovite pri zdravljenju predvsem psihosomatskih težav. Zaradi poplave nekakovostnih proizvajalcev, pa marsikdo dobi občutek da so Bachove kapljice neučinkovite in prav ima. Potrebno je izbrati tistega, ki lahko s certifikatom kakovosti zagotavlja učinkovitost in sledljivost v skladu z zakonom.