Hoja v spanju

Hoja v spanju na pogled zgleda zelo nenavadno, včasih sploh ne vemo, da oseba v resnici spi. Pogostejša je pri otrocih kot pri odraslih, ti pa jo običajno prerastejo do pubertete. Navadno za hojo v spanju ne potrebujete zdravljena, če pa se večkrat pojavi tudi v odraslih letih, jo lahko zamenjate za druge motnje, povezane s spanjem. Veljalo naj bi tudi, da se prenaša iz generacije v generacijo.

Hoja v spanju se zgodi približno v dveh urah po tem, ko oseba zaspi. Malokrat se zgodi, da bi se pojavila med dnevnim počitkom, traja pa nekaj minut, v nekaterih primerih tudi dlje. Poleg tega, da nekoga zalotite med hojo po hiši, lahko motnjo prepoznate tudi po teh simptomih:

-sedenje v postelji z odprtimi očmi in “steklenim” pogledom

-neodzivnost in ne komuniciranje z ostalimi

-zmedenost osebe, ki se ne spomni ničesar

-osebo težko zares zbudite

-utrujenost čez dan zaradi motenja spanca.

Pojav je lahko nevaren zdravju, kadar oseba med hojo počne različna opravila, na primer zapusti hišo ali vozi avto. Nekateri postanejo nasilni, ali počnejo nenavadne stvari kot je skakanje skozi okno. Zato morate osebo zavarovati, da ne tvega poškodb. K hoji lahko prispevajo tudi pomanjkanje spanja, stres, vročina in motnje kot je menjava časovnega pasu.

Kot že omenjeno, pa stanje povezujemo tudi z nekaterimi drugimi motnjami:

težave z dihanjem (npr. spalna apneja)

sindrom nemirnih nog

vračanje želodčne vsebine v požiralnik (gastroezofagealna refluksna bolezen)

jemanje določenih zdravil, ki imajo takšne stranske učinke.

Hojo v spanju lahko preprečite ali vsaj omilite tako, da zavarujete osebo in okolje. Prav tako se znebite nepotrebnega stresa in ustvarite večerno rutino, ki vas bo sprostila ter poskrbela za boljši spanec. Vanjo ne pozabite vključiti časa za pomirjujoče aktivnosti in lahkega obroka, ki ne bo obremenjeval prebave tudi ponoči. Elektronske naprave pa pustite v drugem prostoru, kot spite.

Včasih potrebujemo več časa, preden ugotovimo vzroke naših težav – zato moramo biti potrpežljivi. Kako pomembno je spanje za naše zdravje, lahko ugotovimo že pri običajnem prehladu ali gripi. Če nam ti bolezni s svojimi simptomi kratita spanec, lahko potrebujemo več časa, da ozdravimo. Če ste v skrbeh zaradi slabega spanca, lahko poskusite Dr. Bach kapljice Miren spanec, rastlinskega izvora, ki  nimajo stranskih učinkov

Dr. Bach kapljice Miren spanec so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj. Dr. Bach kapljice odpravijo vzrok, preden bolezen izbruhne. Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.Pristop Dr. Bach kapljic temelji na ciljanem odkrivanju in zdravljenju vzroka.

Dr. Bach kapljice so :

-brez kontraindikacij z drugimi zdravili,

-na trgu že od leta 1930

-hitro delovanje

-Brez skrbi jih lahko priporočate vsem starostnim skupinam.

-Brez interakcij in stranskih učinkov.

-Več desetletne izkušnje in odlične povratne informacije iz evropskih držav

-odlične pri športnem udejstvovanju

Izdelke lahko naročite na:

Email:info.medica.center@gmail.com

telefonsko številko 031 320 049

lahko pošljete tudi SMS  s svojimi podatki in naročilom.

Pokličite za brezplačen nasvet

Poštnine vam ne zaračunavamo

CERTIFIKAT KAKOVOSTI

www.medica-center.si

OPOZORILO! Na spletu in v lekarnah se pojavlja veliko nekvalitetnih, Bachovih kapljic. Originalne kapljice so tiste, ki imajo certificiran izvor osnovnih sestavin, združenja angleških proizvajalcev-(BAFEP).

Comments are closed.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino