Čustva in tolažba v hrani!

Čustveni jedci se ne znajo soočati s svojimi negativnimi čustvi, zato jih poskušajo utišati ali potolažiti s hrano v velikih količinah, namesto, da bi od čustev sprejeli sporočilo, ki ga prinašajo. Povsem normalno je, da ta čustvena sporočila niso vedno prijetna, kljub temu pa so koristna – čeprav je vedno boleče doživeti zavrnitev, se iz tega lahko naučimo, kako biti boljši. Pet korakov, po katerih se lahko naučite upravljati s svojimi čustvi, da se vam po tolažbo ne treba zatekati k hrani:

1. Prisluhnite si

2. Identificirajte čustva

3.Čustvu se prepustite

4. Oddahnite si

5. Čustvo analizirajte

Obvladovanje čustev je izrednega pomena za vse, ki bi radi jedli „normalno“, da se torej ne bi čustveno prenajedali. A ne le zanje in ne le zato. Obvladovanje in razumevanje čustev je ključno za splošno kakovost življenja, za srečo, zdravje in uspeh na vseh področjih.

Dr. Bach kapljice Remedy-sprostitev, brez stresa v kombinaciji z BK Energija & vitalnost so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino