Čustvene reakcije & psihično stanje!

Stres VEDNO povzroča čustvene reakcije strah, paniko, žalost, bes, nemoč,…….In te čustvene reakcije so prvi signali našemu telesu, da se odzove na stres: da se brani ali da napada….Čustvene reakcije so signal možganom, da ve kakšna navodila mora dati ostalemu delu telesa, da se bo lahko branil ali napadal .

TOREJ, ko postajamo utrujeni, zlovoljni, ali razdražljivi, bolj občutljivi, ko nas začne boleti glava, ali se pojavijo določena vnetja, alergije, smo ves čas bolehni…..to so v bistvu posledice stresa oziroma našega psihičnega stanja. Ob dolgoletnem stresnem dejavniku pa se iz teh prvih znakov lahko razvijejo kronična degenerativna obolenja in hitrejše staranje organizma.

Kratkotrajni in dolgotrajni stresi!

Kratkotrajna obramba telesa pred stresi je v tistem trenutku dobrodošla. Če si pa stresi sledijo eden za drugim, če so dolgotrajni, potem so takšni obrambni mehanizmi za naše telo in duha zelo škodljivi! Dolgotrajna aktivacija celega niza stresnih hormonov in živčevja potrebuje ogromne količine energije in ob tem nastaja veliko število prostih radikalov. Usklajeno delovanje vseh naših organov je ogroženo, prihaja do rušenja vitalnih metabolnih procesov.

Dr. Bach kapljice Remedy-sprostitev, brez stresa v kombinaciji z BK Energija & vitalnost so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj. Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino