Kaj je depresija? – Test ali ste v depresiji.

Depresija je pogosta bolezen sodobnega časa, za katero zboli vedno več ljudi v razvitem svetu. V tem članku je predstavljen nov pogled na to, kaj sploh je depresija, kaj je resnično pravi vzrok za nastanek depresije.

1. Depresija je bolezen sodobnega sveta

Depresija je “bolezen” sodobnega sveta, saj postaja vedno bolj razširjena. Morda celo moderna. Depresija vzame človeku energijo, voljo do dela in do življenja in ima na tak način močan vpliv na kvaliteto življenja.

2. Pri depresiji gre za pomanjkanje nevrotransmiterjev v možganihZnanost je raziskala, da gre pri depresiji za zmanjšanje koncentracije pomembnih molekul (nevrotransmiterjev) v možganih. Pojavi se pomanjkanje serotonina, noradrenalina in dopamina. To pa so molekule, ki so nujno potrebne za dobro počutje.

3. Kaj pa je pravi vzrok depresije?

Pravi vzrok depresije so nerazrešena čustva, ki se nalagajo v telesu. Zaradi teh nerazrešenih čustev, ki so nastala ob stresnih dogodkih naj bi prihajalo do zmanjšanja koncentracije nevrotransmiterjev v možganih. Depresija je znamenje, da se je v telesu nakopičilo preveč stresa, ki ga telo ne more več sprocesirati. Potrebno mu je pomagat in uporaba Dr. Bach kapljic je eden od uspešnih načinov.

Odgovorite na spodnji test in preverite, ali ste v depresiji.

1 Ali opažate, da nimate več veselja do življenja? DA/NE

2.Ali opažate, da ste zgubili zanimanje za stvari, ki so vas včasih veselile? DA/NE

3.Ste pogosto žalostni in potrti? DA/NE

4. Imate močno povečan apetit? DA/NE

5. Imate močno zmanjšan apetit? DA/NE

6. Vas muči nespečnost? DA/NE

7. Čutite utrujenost in pomanjkanje energije? DA/NE

8. Ste se začeli izogibati prijateljem? DA/NE

9. Ste pogosto nemirni? DA/NE

10. Ste pogosto jezni in razdražljivi? DA/NE

10. Ste v zadnjem času napadalni in morda agresivni? DA/NE

11. Ali opažate, da ste izgubili zanimanje za spolnost? DA/NE

12. Ali imate pogosto negativne misli (smrt, samomor)? DA/NE

13. Ali imate pogosto občutke manjvrednosti? DA/N

14. Ali čutite, da niste več kos delu, ki ga opravljate? DA/NE

15. Ste pogosto raztreseni in odsotni v mislih? DA/NE

Preštejte, kolikokrat ste odgovorili z DA.Če ste na 5 -9 vprašanj iz zgornjega testa depresije odgovorili z DA, potem je to znamenje, da morate nekaj ukreniti za sebe in za svoje zdravje.

Dr. Bach kapljice BK Energija & vitalnost v kombinaciji z BK Samozavest & Samozaupanje ali BK Remedy so vam lahko v podporo in pomoč!

Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj. Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino