Kaj je optimizem? Kako do večjega optimizma?

Ljudje imamo v sebi moč, da vodimo sami sebe. In kdor bo obvladoval svoj um, ta bo obvladoval svoje življenje. Včasih je težko gojiti v sebi optimizem, vendar se splača intenzivno delati na tem.

1. Bodite hvaležni za vse dobro v vašem življenju.

Verjetno vsi poznate primer pesimista in optimista na primeru na pol nalitega kozarca. Pesimist bo rekel, da je kozarec napol prazen, optimist pa, da je napol poln. Isto je v življenju. Na stvari lahko gledamo ali z dobre strani in vedno poskušamo videti dobro, ali pa se ustavljamo ob napakah in vse vidimo slabo. Pot do optimizma je v bistvu čisto preprosta. Večina od nas nima vsega, kar bi si želela. Vendar je verjetno še kdo na svetu, ki ima manj. Pomembno je, da ste hvaležni za vse, kar vam je bilo v življenju dano in podarjeno. Iz tega naredite največ, kar lahko. Sprejmite to, kar je bilo, cenite to, kar imate in bodite hvaležni za vse, kar še pride. Hvaležnost je zelo, zelo pomembna in če bomo hvaležni za vse, kar nam je življenje dalo, bomo odprti, da nam da še več…

2. Za optimizem zmanjšate vpliv negativnih stvari v svojem življenju.

Pot do sreče in veselja vsebuje prepoznavanje pozitivnih stvari in negativnih stvari.Vedeti moramo, kaj je vir negativnih stvar in energije in to izločiti in se temu izogibati. Če so to negativni ljudje, se jih moramo izogniti, če so to negativna poročila na tv ali drugi negativni vplivi, potem lahko to odstranimo iz svojega življenja. Velikokrat pa je glavni problem negativnost v nas, ki je globoko zasidrana in jo težko sami izkoreninimo. V tem primeru je najbolje, da uporabimo Dr. Bach terapijo, ki nas bo vodila globoko v naše negativne vzorce in nam jih pomagala izkoreniniti.

3. korak za optimizem: imejte radi sebe.

Zelo pomembno je tudi, da najdete samega sebe in se sprejmete takšnega kot ste. Za optimizem je pomembno tudi to, da najdete moč in spremenite, kar se da spremeniti ter sprejmete to, česar se ne da spremeniti. Verjamem, da ste slišali za to, da moramo najprej imeti radi samega sebe, šele na to lahko ljubimo ostale. Osrečite samega sebe. Privoščite si užitek in razvajanje. Najdite to kar vas osrečuje in se z tem ukvarjajte. Najdite nekaj, za kar se je vredno truditi. Za veliko ljudi je to šport. Na primer plavanje, tek, hoja v naravi, kolesarjenje. Nekateri se najdejo bolj v meditaciji, jogi, pilatesu, ustvarjanju raznih izdelkov…IMEJTE SE RADI… POGLEJTE SE V OGLEDALO IN SE POPOLNOMA SPREJMITE… IMEJTE SE RADI… VEČKRAT NA DAN SI RECITE, DA SE IMATE RADI..

Dr. Bach kapljice Samozavest & Samozaupanje v kombinaciji z BK Energija & vitalnost so vam lahko v podporo in pomoč!

Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino