Kako ublažiti učinke kroničnega stresa z Dr. Bach kapljicami

Večina bolezni je psihosomatskega izvora, zato je danes nujno poskrbeti za učinkovit sprostilni odziv, ko se znajdemo v stresnih situacijah; še posebaj, če te trajajo dalj časa. Se tudi vi soočate z:

 • nespečnostjo,
 • razdražljivostjo in nihanjem razpoloženja,
 • tesnobo in depresijo,
 • črnimi mislimi,
 • povišanim krvnim tlakom,
 • prebavnimi težavami in alergijami,
 • napadi volčje lakote,
 • zmanjšanim libidom …

Kako preprečiti škodljive posledice stresa:

Ukrepati je potrebno pravočasno in preventivno. V telesu nenehno poteka bitka med prostimi radikali in antioksidanti, ki “lovijo” in nevtralizirajo proste radikale. Naše telo ima sposobnost, da tvori nekatere antioksidante, vendar z leti ta sposobnost upada. Stres povzroča izčrpanost telesa, posledično pride v našem telesu do poplave prostih radikalov, ki jih naše telo samo preprosto ne more nevtralizirati.

Kratkoročni vpliv stresa na telo:

– Hitrejši utrip srca;

– glavobol;

– otrdel vrat ali/in ramena;

– bolečine v hrbtu;

– hitrejše dihanje;

– potenje, potenje dlani;

– želodčne težave, slabost, driska.

Dolgoročni vpliv stresa na telo: Imunski sistem: dolgotrajni stres lahko zmanjša našo imunsko odpornost, zaradi česar smo bolj izpostavljeni najrazličnejšim boleznim in hitreje podležemo virusnemu ali bakterijskemu obolenju. Če imate kronično bolezen, kot je na primer aids, lahko stres poslabša simptome bolezni.

Srce: stres je povezan z visokim krvnim pritiskom, abnormalnim srčnim utripom (aritmijo), krvnimi strdki in otrditvijo stene arterij (aterosklerozo). Prav tako je povezan s koronarno arterijsko boleznijo, srčnim napadom in odpovedjo srca.

Mišice: nenehna napetost zaradi stresa lahko vodi do trdega vratu, ramen in bolečin v spodnjem delu hrbta. Stres lahko tudi poslabša stanje revmatoidnega artritisa.

Želodec: če imate želodčne težave, kot je na primer gastroesofagealna refluksna bolezen (GERB), želodčna razjeda, sindrom razdraženega črevesja, je dobro vedeti, da lahko stres poslabša simptome bolezni.

Reproduktivni organi: stres je povezan z zmanjšano plodnostjo, težavami z erekcijo, zapleti med nosečnostjo in bolečimi menstruacijami.

Pljuča: stres lahko poslabša simptome astme in kronične obstruktivne pljučne bolezni.Koža: vpliva tudi na kožo in težave z njo, kot so akne in psoriaza.

Telesu moramo tako pomagati v boju proti stresu s sproščanjem, rekreacijo, počitkom ter vnosom raznolikih antioksidantov. Za nevtralizacijo prostih radikalov telo poleg vitaminov C in E potrebuje še raznolike polifenole iz sadja in zelenjave.

Dr. Bach kapljice Remedy in BK Miren spanec so vam lahko v podporo in pomoč!

Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.Bachove kapljice (Remedy): Sprostitev – brez stresa 30 ml-18,99€ z ddv

Optimalna, sinergijska in dopolnilna kombinacija Bachovih cvetov, ki obudi vaše lastne notranje vire in naravno zmožnost prilagajanja, ko želite doseči stanje sproščenosti, mirnosti in obvladati stres.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino