Kompulzivno prenajedanje in bulimija.

Raziskovalci so ugotovili, da se tako kompulzivno prenajedanje, kot bulimija nervoza navadno pojavita v času adolescence, povezani pa sta s številnimi drugimi poznejšimi duševnimi (vključno z depresijo in anksioznostjo) in telesnimi motnjami (kot so na primer mišično-skeletne težave in sladkorna bolezen).

Ker so uničujoči učinki motnje hranjenja vidni šele takrat, ko se bolezen že razvije, to pomeni, da bi z bolj načrtovanimi prizadevanji po zgodnjem odkrivanju in zdravljenju motenj hranjenja (v najbolj ranljivem obdobju mladostništva) morda lahko prispevali k izboljšanju tako duševnih kot telesnih izidov bolezni. Kot je pokazala raziskava Svetovne zdravstvene organizacije, je kompulzivno prenajedanje kar dvakrat pogostejše od bulimije v naslednjih državah: Združenih državah Amerike, v Braziliji, Kolumbiji, Mehiki, v kar nekaj Evropskih državah, med drugim v Belgiji, Italiji, na Nizozemskem, Irskem, Portugalskem ter v Romuniji in Španiji, poleg pa tudi na Novi Zelandiji.

Dr. Bach kapljice Samozavest & Samozaupanje, v kombinaciji z BK Energija & vitalnost so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino