Menstrualni ciklus in Dr. Bach kapljce

Ste vedele, da menstrualni ciklus ni čas, ko imamo menstruacijo?

S prvim dnem menstruacije se ta mesečni cikel šele začne in traja vse do naslednje menstruacije. Ste vedele, da ima menstrualni ciklus več faz?

Celoten cikel traja od 23 do 35 dni. Najprej je menstruacija. Običajno traja od 3 do 7 dni. Sledi ji faza pred ovulacijo, strokovno folikularna faza. Če poenostavim, je to obdobje, ko v jajčnih začnejo nastajati folikli, s tekočino napolnjeni mešički, v katerih so jajčeca. Najmočnejši folikl bo v naslednji stopnji – ovulaciji – sprostil jajčece iz jajcevoda. Ovulaciji sledi nekaj dni za vse, ki želijo postati starši. Če je tem času ne pride do zanositve, nastopi lutealna faza. Zaradi različnih ravni hormonov estrogena in progesterona začne obloga v maternici, ki je pripravljena za sprejetje oplojenega jajčeca, razpadati in se luščiti, telo pa jo začne odstranjevati. In smo spet na začetku. Pozdravljena, menstruacija. Se še spomnite, da ovulacija traja samo 1 dan, ki ga je izredno težko natančno napovedati?Ovulacija je proces, ko se jajčece sprosti iz jajčnika v jajcevod in potuje proti maternici. Po tem dogodku je časa 24 ur, da pride do oploditve, v nasprotnem primeru jajčece propade. Podatek o ovulaciji je pomemben za tiste ženske, ki želijo zanositi in za vse ostale, saj se bo po zaključku ovulacije začel čas PMS. Ljudje, pripravite se, mogoče bom v teh dneh malo manj zbrana, bolj utrujena itd. Zakaj imamo nekatere ženske v prvih dneh menstruacije bolečine?

Bolečine povzročajo prostaglandini. To so hormoni, ki stimulirajo krčenje maternice in krvavitev. Po navadi ženske te bolečine čutimo v prvih dneh, potem pa počasi izginejo. Obstaja tudi nekaj različnih načinov za njihovo lajšanje

Kako z zdravilnimi rastlinami, spodbuditi nepravilen cikel?

Uporabite Dr. Bach kapljice

Sestavine:

 • ČEŠNJELIKA SLIVA (Cherry Plum): Težava: strah pred izgubo kontrole, nadzora. Pozitivni učinek: obvladovanje samega sebe.
 • LESNIKA (Crab Apple): Težava: slaba podoba o samemu sebi, oseba prezira lasten izgled. Pozitivni učinek: razstrupljanje, sprejemanje, čistost.
 • BODIKA (Holly) Težava: pretirana ljubosumnost, zavist, nevoščljivost, sumničavost. Pozitivni učinek: ljubezen in notranja harmonija.
 • NEDOTIKA (Impatiens): Težava: nepotrpežljiv, hitro razdražen. Pozitivni učinek: miroljubnost.
 • GORJUŠICA (Mustard): Težava: obdobja globoke žalosti pridejo in minejo brez prepoznavnega vzroka. Pozitivni učinek: notranja stabilnost, jasnost.
 • MEŠIČ (Scleranthus): Težava: neodločnost, omahljivost med dvema ali več možnostmi, oseba dvomi. Pozitivni učinek: ravnovesje, odločnost.
 • OREH (Walnut): Težava: pomembne spremembe v življenju; oseba potrebuje zaščito pred zunanjimi vplivi. Pozitivni učinek: svoboda, neodvisnost, iskrenost, drznost.
 • TAVŽENTROŽA (Centaury):Težava: šibka volja, ne zna reši »ne«, pretirana reakcija na želje drugih. Pozitivni učinek: samozavest, volja, hotenje.

Dr. Bach kapljice odpravijo vzrok, preden bolezen izbruhne.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.

Za več info in naročila: www.medica-center.si ali pokličite za brezplačen nasvet na 031 320 049

B.A.F.E.P. Certifikat kakovosti

British Association of Flower Essence Producers

https://www.bafep.co.uk/c

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino