Občutki lakote! Kako si pomagati z Dr. Bach kapljicami?

Ne glede na to, s katero dieto želite izgubiti odvečne kilograme, se boste neogibno srečali z občutkom lakote in poželenjem po hrani. Za pomoč pri zmanjševanju občutka lakote obstaja več strategij, kot so pitje veliko tekočine, uživanje večjih količin živil, bogatih z rastlinskimi vlakninami, izogibanje rafiniranim ogljikovim hidratom, sončenje itn., toda skorajda ni zvijače, ki bi občutek lakote povsem odpravila.

K sreči obstajajo živila za gašenje teka, ki vzbujajo občutek, da je želodec poln, čeprav ne vsebujejo veliko kalorij.

1. Voda: spijte kozarec vode; če disciplinirano počakate deset minut, boste začutili, da je občutek lakote izginil ali se vsaj znatno zmanjšal.

2. Zelena solata: zelena zelenjava (zelje, blitva, brokoli in zlasti solata) vsebuje tako malo kalorij, da jo sploh ni treba prištevati k dnevnemu vnosu kalorij. Solato lahko mirno grizljate v neomejenih količinah.

3. Jabolka: vsakič, ko začutite lakoto, brez slabe vesti pojejte veliko jabolko. Med “napadom” lakote verjetno najprej pomislite, da bi odprli vrečko čipsa ali čokoladico. Če to storite, boste v hipu vnesli kakih tisoč kalorij, kar je približno polovica vseh vaših dnevnih potreb, zelo težko pa vam bo uspelo vnesti tisoč kalorij z jabolki. Jabolka odlično ustavljajo lakoto, saj so bogata z rastlinskimi vlakninami, ki hitro napolnijo želodec in sprožijo gibanje hormonov, ki nadzirajo tek, preden bi pojedli preveč.

4. Banane: to sadje je bogat vir balastnih snovi, ki uravnavajo prebavo, poleg tega se banana od živil, ki tudi vsebujejo veliko balastnih snovi (muesli, orehi), odlikuje z nizko ravnjo maščobe. V 100 g banane je vsega 0,5 odstotka maščobe, kar je približno 80-krat manj od odstotka maščob v navadnem hamburgerju. Banana hipoma ustvari občutek sitosti, zaradi česar je idealno živilo za dieto, saj vsebuje vsega 90 kalorij.

5. Žitarice: njihova prednost je predvsem v balastnih snoveh in beta-glutenu, ki jih vsebujeta oves in ječmen, vplivajo pa na zniževanje ravni holesterola v krvi. Večjo količino dietnih vlaknin vsebuje tudi laneno seme, ki poleg tega, da ugodno vpliva na prebavne organe, deluje laksativno (proti zaprtju). Razgradljiva dietna vlakna vplivajo tudi na vzdrževanje ravni sladkorja v krvi in na znižanje vrednosti holesterola.

Pri vsem skupaj seveda obstaja zanka, saj bo telo kljub vsemu “dojelo”, da v hrani, ki ste jo zaužili, le ni veliko kalorij − in lakota se bo pozneje spet povrnila.

Rešitev:

Uporabite Dr. Bach kapljice Energija in vitalnost ali Remedy, sprostitev brez stresa.

Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.

Optimalna, sinergijska in dopolnilna kombinacija Bachovih cvetov, ki obudi vaše lastne notranje vire in naravno zmožnost prilagajanja, ko želite povečati svojo energijo, vitalnost in delovati.

Uporaba:

Odrasli: 4x na dan po 4 kapljice Otroci: 3x na dan po 2 kapljici Kapljice kanite neposredno v usta ali pa jih zmešajte z malo vode ali z drugo tekočino. Uporabljajte vsaj dva tedna do dva meseca.

Primer mix Energija & Vitalnost: depresivnost, izčrpanost, slaba podoba o samemu sebi, pretiran občutek dolžnosti, fizična in psihična utrujenost, pomembne spremembe v življenju, apatičnost, otopelost, ravnodušnost, obup, vdaja , pesimizem…Možne kombinacije:

  • Energija&Vitalnost+ Remedy
  • Energija&Vitalnost+Samozavest&Samozaupanje
  • Energija&Vitalnost+Ženske harmonije
  • Za več info in naročila: www.medica-center.si ali pokličite za brezplačen nasvet na 031 320 049

Certifikat kakovosti angleških proizvajalcev

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino