Pomen sprememb v življenju in Dr. Bach kapljice

Držati se novoletnih zaobljub? Nič težjega! Nehati z alkoholizmom, kajenjem trave, besnimi izpadi, kadar čutimo jezo …?

Težko je spreminjati navade, ker je to naše znano in varno okolje ter se vse v nas upira kakršnikoli spremembi, pa čeprav dobri. Včasih se zdi, da je želja po spremembi premalo.

Ljudje okrog nas imajo veliki vpliv na naše življenje v dobre in slabem pomenu. Za ustvarjanje dobrih navad, kar zna biti cel življenjski projekt, stoji naša nevrobiologija, natančneje medosebna nevrobiologija.

Večina od nas meni, da smo edina avtonomna bitja, ki delujejo zgolj na podlagi svoje lastne volje. Znanstveniki so nasprotno prepričani, da smo soodvisni z okoljem in da naši možgani ustvarjajo nenehno presojajo na podlagi notranjih in zunanjih vzrokov.

Okolje ne vpliva samo na naše vedenje, ampak tudi na možgane, ki vplivajo na naše vedenje.

Okolje mora zato podpirati razbijanje slabe navade ali ustvarjanje nove. Osebe imajo pri tem največji vpliv.

Dan Siegel zatrjuje: »Struktura in delovanje razvijajočih se možganov je odvisna od tega kako izkušnje, še zlasti tiste v medosebnih odnosih, oblikujejo genetsko programirano dozorevanje živčnega sistema.« Naši odnosi imajo največji vpliv na razvoj in delovanje možganov. Psihologa Nicholas Christakis in James Fowler sta dokazala, da so stvari, ki jih delamo, in to kako se počutimo povezane z debelostjo, osamljenostjo in srečo.

Za uresničevanje katerekoli spremembe v našem življenju je bistveno poiskati ljudi, ki si želijo nekaj podobnega. Sami tega ne zmoremo.

Začnimo z odnosi.

Naredimo si seznam oseb, s katerimi preživljamo svoj čas. preverimo kdo so osebe, ki jih zanima sprememba, ki jo želimo narediti. S temi osebami se dogovorimo, da se bomo npr. enkrat tedensko na nek način povezali in drug drugega podprli.Razširimo svoje odnose. Okrog nas so ljudje, ki si želijo podobnih sprememb.

Poiščimo jih.Kadar želimo stopiti iz kolesa za hrčke in premagati negativne prehranjevalne navade, depresijo, začeti z redno molitvijo, živeti bolj z namenom, biti bolj učinkoviti in osredotočeni ali kakorkoli že želimo –nič ni bolj močno kot vpliv ljudi. To je preprosta modrost, ki jo podpira znanost.

Dr. Bach kapljice so vam lahko v podporo in pomoč!

Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Dr. Bach kapljice odpravijo vzrok, preden bolezen izbruhne.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino