Pomoč pri težavah s spanjem. Klasična zdravila ali Dr. Bach kapljice?

Vrste pomoči pri težavah s spanjem:


Pretehtajte uporabo klasičnih zdravil

Poznamo zdravila in metode, ki omogočijo sprostitev telesa in misli ter tako spodbudijo spanje. Sem spadajo uspavalna zdravila na recept, zdravila brez recepta in metode, kot je hipnoza.
Čeprav je zamisel o čudežni tableti, ki bo odpravila vse težave s spanjem, zelo privlačna, moramo vedeti, da tako ni mogoče odpraviti vzroka težav s spanjem. Če nameravate taka zdravila ali metode uporabljati dolgotrajno, je pomembno, da pretehtate njihova tveganja in koristi. Ali je taka pomoč smiselna?


Zdravila na recept imajo nezaželene stranske učinke

Na splošno so zdravila in metode za spanje primerne za kratkotrajno uporabo – na primer kadar vas muči časovna razlika pri potovanjih, zaradi česar se ne morete hitro vrniti v ustaljen ritem spanja. Občasne težave s spanjem, na primer zaradi nestrpnega pričakovanja prijetnega dogodka, doletijo praktično vsakogar in ne potrebujejo posebnih ukrepov.
Nič neobičajnega ni, če ste vznemirjeni zaradi dolgo pričakovanih počitnic. Če kljub temu ne želite slabega spanca pred takšnimi dogodki, lahko vzamete enkratni odmerek zdravila za spanje, in zjutraj se boste zbudili sveži in spočiti.
Če imate težave s spanjem ali motnje spanja, je pomembno, da se o tem posvetujete s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval varno in učinkovito pomoč za boljši spanec. Pomembno je vedeti, da imajo uspavala na recept lahko pomembne neželene učinke, še zlasti pri dolgotrajni uporabi.

Zdravila na recept

Ta zdravila vam lahko predpiše vaš zdravnik in so večinoma namenjena kratkotrajnemu lajšanju slabega spanca.
Večina zdravil na recept deluje tako, da zmanjša dejavnost v vaših možganih, nekatera pa uravnavajo ritem spanja.
Ta zdravila bi morala biti zadnja možnost, ko noben drug ukrep ni učinkovit, saj povzročajo pomembne neželene učinke:


Ali ste prepričani?
 • slabša usklajenost delovanja mišic,
 • omotičnost,
 • zmedenost,
 • slabost,
 • težave s spominom,
 • odvisnost in potreba po vedno večjem odmerku.

OTC zdravila:

Ta zdravila lahko kupite v lekarni brez recepta. Za lažje uspavanje uporabljamo tudi nekatera zdravila, ki v osnovi sploh niso namenjena za težave s spanjem, temveč kot neželeni učinek povzročajo omotičnost. Taka so na primer zdravila za alergijo.
Čeprav imajo taka zdravila manj neželenih učinkov kot tista na recept, imajo vseeno tudi slabe strani:

 • s časom izgubijo svojo učinkovitost,
 • zjutraj lahko povzročajo zaspanost in slabo počutje,
 • lahko škodljivo vplivajo na druga zdravila, ki jih jemljete sočasno.

Zdravila rastlinskega izvora-Dr. Bach kapljice Miren spanec:

REPIK(Agrimony): Pripravke iz navadnega repika so v ljudskem zdravilstvu uporabljali za zdravljenje driske, vnete želodčne sluznice in pri črevesnih boleznih, kot so vnetje slepiča ter tankega in debelega črevesa. Poleg tega pomaga odvajati žolč, pomaga pri nehotnem mokrenju in vnetju mehurja. Za zdravljenje vnetega grla se grgra čaj. Znanstveniki so zdravilne lastnosti rastline preizkušali na poskusnih živalih, pri čemer so dognali, da navadni repik zniža raven sečnine v krvi, ne zveča pa njenega izločanja s sečem. Po injiciranju pripravka iz navadnega repika se je pri poskusnih živalih zmanjšal krvni tlak, dodatno pa so dokazali, da navadni repik uniči nekatere bakterije, med katerimi so Staphylococcus aureus in alfa-hemolitični streptokok. Alkoholni izvlečki imajo dokazano protivirusne lastnosti. Rastlina vsebuje čreslovine, ki so znana krčila, ki nespecifično zavrejo vnetja na sluznicah in koži. Poleg omenjenega navadni repik dokazano zdravi porfirijo.[2]

TREPETLIKA(Aspen) : Trepetlika se v ruščini imenuje asina (осина), v altajskem jeziku asnak (аснак), angleško pa aspen. Ime aspirin je verjetno izpeljano iz imena ta trepetliko, ki vsebuje salicinsko kislino, glavni sestavni del aspirina. Seveda trepetliko uporablja tudi sodobna farmacija, ki ni mogla prezreti njenih zdravilnih učinkov in je razvila vrsto zdravil kot so zdravila proti malariji, črnim kozam, tuberkolozi, pljučnici, griži, cistitisu, nefritisu, revmatizmu , boleznim jeter, vranice, ledvic, sklepov in sluznice. Znano je tudi, da trepetlika ugodno vpliva na živčni sistem in na splošno izboljšanje stanja celotnega organizma. Enostavno povedano, različni pripravki iz trepetlike imajo sposobnost premagati »celo armado sovražnikov človekovega zdravja.«Izkušnje ljudske medicine zato priznava tudi sodobna medicina in ugotavlja, da trepetlika zdravi tako fizično telo kot tudi duševne bolečine.

NEDOTIKA(Impatiens): odpravlja nemir, razdražljivost, razburjenje, ki običajno spremljajo stres, ta pa se kaže kot napetost mišic in bolečina

OLJKA(Olive): V zeliščarstvu naj bi čaj iz posušenih ali svežih oljčnih listov pomagal zniževati krvni tlak in krvni sladkor. Oljčno olje se uporablja kot blago odvajalno sredstvo za otroke in slabotne bolnike. Za masažo se lahko uporablja oljčno olje v katerem so bila namočena razna zelišča, kot sta npr. šentjanževka in rožmarin ter vsebujejo dišavna olja. V cvetnem zdravljenju je Bachov cvetni pripravek Oljka narejen iz oljčnih cvetov (Olea europaea) in se uporablja pri telesni in duševni izčrpanosti.

MEŠIČ(Scleranthus): Mešič je cvet ravnotežja, ki nam pomaga pri poti od notranje razdvojenosti in negotovosti do notranjega ravnotežja. Primeren je za tiste, ki se jim je zelo težko odločiti med dvema možnostma, kajti najprej se jim zdi pravilna prva in kasneje zopet druga možnost ali pot.
Velikokrat pokaže tudi na menjavo razpoloženja – svetlo in senčno, ter doživljanje skrajnosti. Človek doživlja stvari kot na tehtnici – v nenehnem gibanju iz enega ekstrema v drugega.Velikokrat ta esenca pomaga tudi pri pogostih in ponavljajočih se slabostih v avtu, na ladji, letalu ter pri težav in motnjah ravnotežja (notranje uho). Primerna je tudi takrat, ko naše razpoloženje zelo niha.

OREH(Walnut): V farmaciji se uporabljajo predvsem orehovi listi, ki vsebujejo čreslovine in delujejo kot adstringens. Adstringens je snov, ki zožuje površinske krvne žilice in tako zmanjšuje vnetja. Uporabljajo se predvsem za grgranje in proti driskam. Čisti kri, delujejo proti novotvorbam, blago odvajajo vodo. Čreslovine so prisotne tudi v ostalih delih rastline.Snovi v lubju delujejo antimikrobno proti naslednjim patogenim bakterijam: Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Esherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans. Poleg tega pomagajo dvigniti pH sline, zaradi česar je primeren za zobno higieno.[4] Poleg tega tudi ustavlja razvoj posameznih gliv.[5]Naftokinonski derivat »juglon« ima antivirusen, antibiotičen in antimikotičen učinek, torej deluje proti virusom, bakterijam in glivam. Iz svežih listov in zelenih lupin plodov pridobljeni juglon kot barvilo dodajajo kremam in oljem za sončenje. Z beljakovinami kože se juglon poveže v rumenorjave komplekse in kožo obarva. Ti snovi pomagata pri zdravljenju takšnih kožnih težav kot so akne in mozolji, vendar pa naj bi se ti pripravki uporabljali previdno, da ne bi dražili kože.

DIVJI KOSTANJ Z BELIMI CVETOVI(White Chestnut): Listi in skorja vsebujejo: kumarinske glikizoide, flavonolne glikizoide, rutin, čreslovine itd. Plodovi pa saponine (escin), flavonoide, čreslovine, kumarinske glikozide, maščobno olje, beljakovine, škrob, itd. Seme divjega kostanja vsebuje beta-escin. To je mešanica triterpenskih saponinov. Escin krepi tonus venskih sten in zmanjšuje krhkost in prepustnost kapilar. S tem se zmanjša otekanje, pospeši krvni obtok in izboljša presnova v prizadetem tkivu. Zdravila z izvlečkom divjega kostanja lajšajo otekline, občutek teže in utrujenost nog, nastale zaradi zastoja krvi v venah nog. So primerna dopolnitev kompresijskemu zdravljenju krčnih žil (uporaba kompresijskih nogavic ali elastičnega povoja). Zmanjšujejo tudi otekline in pospeši odpravljanje podplutb zaradi udarcev ali po infuzijah in injekcijah. Zdravila z izvlečkom divjega kostanja uporabljamo topikalno (na koži) ali peroralno.

BETLEHEMSKA ZVEZDA(Star of Bethlehem): a med vsemi 38 cvetnimi esencami eno najpomembnejših nalog: pomagati pri vseh stanjih šoka, travm in žalosti in sicer ne glede na to, kdaj smo šli skozi tako izkušnjo: lahko ob rojstvu, v času otroštva, mladosti, lani, pred petimi meseci ali pa včeraj.

Dr. Bach kapljice so :

 • brez kontraindikacij z drugimi zdravili,
 • na trgu že od leta 1930
 • hitro delovanje
 • Brez skrbi jih lahko priporočate vsem starostnim skupinam.
 • Brez interakcij in stranskih učinkov.
 • Več desetletne izkušnje in odlične povratne informacije iz evropskih držav
 • odlične pri športnem udejstvovanju

Izdelke lahko naročite na:

 • Email:info.medica.center@gmail.com
 • telefonsko številko 031 320 049
 • lahko pošljete tudi SMS s svojimi podatki in naročilom.
 • Pokličite za brezplačen nasvet
 • Poštnine vam ne zaračunavamo
 • CERTIFIKAT KAKOVOSTI
 • www.medica-center.si
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino