Prenajedanje in Dr.Bach kapljice

Hrana je pogosto povezana s čustvi in za nekatere izhod iz bolečine. Zato se pesimistično naravnani ljudje radi zatekajo k prenajedanju. A v resnici s takšnim ravnanjem trenutno razpoloženje le še okrepijo. Prenajedanje pa poleg očitne težave s prekomerno težo, povzroča tudi številne druge zdravstvene težave.

Natančnega vzroka, ki pripelje do te motnje hranjenja, znanstveniki še niso ugotovili. Razlagajo, da so s prenajedanjem povezani različni dejavniki – psihološki, biološki in okoljski – vse skupaj pa povezujejo tudi z drugimi duševnimi motnjami. Seveda vsak preglobok pogled v krožnik še ne pomeni, da imate težave s čustvenim prenajedanjem. Gre za motnjo, ki traja daljše obdobje, se ponavlja večkrat na teden in posledično močno vpliva na kvaliteto posameznikovega življenja.Rezultat prenajedanja?

Skoraj polovica vseh ljudi, ki imajo težave s prenajedanjem, trpi za depresijo, veliko pa se jih k hrani zateka zaradi jeze, žalosti, dolgčasa, anksioznosti in drugih negativnih čustev.

Prenajedanje povzroča prebavne motnje in bolezni, saj se energija, ki jo telo potrebuje za obnavljanje, porabi za prebavo. Med najpogostejše bolezni sodijo debelost, diabetes, težave s srcem in visok krvni tlak. In vse imajo svoje korenine v hrani.Da bi se rešili tega začaranega kroga je potrebno veliko volje in vztrajnosti.

Dr. Bach kapljice Samozavest & Samozaupanje, v kombinaciji z BK Energija & vitalnost so vam lahko v podporo in pomoč!

Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj. Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino