Prevzemanje odgovornosti za lastno življenje

Bodite proaktivni! Prevzemite odgovornost za svoja dejanja, predvidevajte situacije in odločajte o svojih dejavnostih, dajajte pobudo in posledično prevzemajte tveganje, ki pride v paketu z vašimi odločitvami. Če je posameznik proaktiven, pomeni, da se zaveda lastnih dejanj in aktivnosti, s prevzemanjem odgovornosti lahko predvidi bodoče dogodke in se lahko nanje tudi pripravi in ustrezno reagira.

Kdo od vas deluje proaktivno in se tega zaveda?

Kar nekaj je ljudi, ki delujejo proaktivno, ki se zavedajo svojega delovanja v okolju, v katerem živijo in delujejo. Njihovo vedenje je izrazito odgovorno, preudarjeno in v veliki meri načrtovano.

Če smo proaktivni, ali smo lahko tudi spontani?

Biti spontan v vsakdanjem življenju je dandanes redka ‘dobrina’. Če posameznik ne prevzame odgovornosti za svoja dejanja, bo vedno krivil druge, vedno bo jamral, da so drugi krivi za njegovo bolečino, poraze ali druge negativnosti v življenju, z lahkoto se bo vedno prelevil v žrtev in s položaja pasivne agresije trosil okoli svoje travme in v drugih ljudeh vzbujal občutke krivde.

Verjetno ste se tudi sami kdaj znašli v položaju, ko vas je nekaj motilo na sočloveku, pa niste vedeli, kaj bi to bilo. Morda vas je motila neodzivnost na določene situacije ali pasivnost, ki nekaterim pomeni rešitev.

Torej se znajdejo v svojevrstni pasti: sami ne upajo biti aktivni in delovati (tako ali drugače), potem pa sodijo in razsojajo po svojih merilih in obsojajo tiste, ki si morebiti upajo kaj več, ki vzamejo usodo v svoje roke in delujejo s predvidevanjem.

No, podobno kot pri šahu, ko dober igralec zna predvideti kar nekaj soigralčevih potez vnaprej in ustrezno ter pravočasno reagirati nanje.

Vidite, to ni tako zelo komplicirano, je pa res, da brez truda in vložene energije tudi nekih rezultatov ne more biti.Kot ste verjetno že ugotovili, je najlažje stokati in iskati krivdo pri drugih, samo pri sebi ne. To pa na dolgi rok ne gre.Vsak človek ima pravico odločatiTako ali drugače. In slej kot prej se v življenju posameznika pojavi prelomna točka, ko se mora odločiti.Kako se bo, je odvisno od njegove energetske opremljenosti, od pridobljenih vzorcev, od količine strahu, ki ga hromi, in od volje, s katero upravlja svoje odločitve. Pri vsem tem igra pomembno vlogo tudi prilagodljivost osebe na spremenjene dejavnike, ki vplivajo na nanj.Ko smo proaktivni, delujemo iz sebe, saj se zavedamo svojih notranjih potreb in nam izzivi ne predstavljajo nepremagljivih ovir, temveč nas motivirajo, da vprežemo še zadnje atome moči, se soočimo s problemom in ga z aktivnim delovanjem tudi razrešimo.

Ko tako premagamo problem ali oviro, se potrdimo v lastni samozavesti, kar nam da dodatno moč in notranjo motivacijo, ki nas spet žene v nove zmage.Že zelo dolgo tega so stari filozofi trdili, da imamo akcijo in reakcijo, imamo dejanje in neko posledico, odločitve pa kreiramo sami.

Biti iskren ali lažniv, delovati iz strahu ali iz poguma, se upreti ali pokorno upogniti glavo in delati, kar nam drugi naročijo? Vsak naj se pri sebi zamisli, kako najlažje funkcionira, in vsakdo izmed nas ima pravico do izbire, ki vodi v določeno dejanje. Nekateri se odločijo za borbo in iskanje svojih ciljev, drugi se ustrašijo in pobegnejo pred težjimi življenjskimi izzivi, spet tretji pa pasivno čakajo, kaj se bo zgodilo.V katero kategorijo spadate?

Dr. Bach kapljice so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Dr. Bach kapljice odpravijo vzrok, preden bolezen izbruhne.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.

Za več info in naročila: www.medica-center.si ali pokličite za brezplačen nasvet na 031 320 049

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino