Razdražljivost med menopavzo, ter Dr. Bach kapljice

Nihanja razpoloženja in neizmerna razdražljivost sta med menopavzo izjemno pogosta simptoma, saj prizadaneta kar 50% žensk. Pogosto sta kriva za mnoge čustvene izbruhe in celo družinske spore, zato lahko močno vplivata na kakovost življenja žensk v meni in imata odločilno vlogo pri oblikovanju razmerij z okolico. Ker ju je izjemno težko diagnosticirati, veliko žensk dolgo časa trpi v tišini in se sploh ne zavedajo, da čustvene stiske s katerimi imajo opravka niso njihova krivda, temveč posledica vstopa v zrelo življenjsko obdobje

Zakaj pride do nihanj razpoloženja in razdražljivosti?Nihanja razpoloženja med menopavzo in razdražljivost, muhavost ter nejevoljo povzroča kombinacija različnih dejavnikov, vendar pa med najbolj pogoste vzroke vsekakor spada porušeno ravnovesje hormonov v telesu, zaradi česar se raven serotonina, spojine v možganih, ki vpliva na občutek sreče in zadovoljstva, neprestano spreminja. To spreminjanje ima velik vpliv na potek misli in čustva ženske, kar torej vodi do sprememb v razpoloženju ter povečani ravni razdražljivosti ter pogosto tudi nerazumskega vedenja.

Kakšne so najbolj pogoste spremembe v razpoloženju?

V večini primerov ženske izkusijo močno okrepljena občutja, zato v skladu z njimi tudi reagirajo, vendar mnogokrat nepremišljeno, nerazumsko, impulzivno, zadirčno in pretirano. Pogosto se zgodi celo, da izjemno burno reakcijo sproži že navidez majhen in banalen dogodek, zaradi česar se oseba spomni na nek drug dogodek, ki na prvi pogled z omenjenim ni povezan v prav nikakršnem smislu. Tako se okolici pogosto zdi, da ženska v menopavzi reagira nepredvidljivo in burno, kar v nekaterih primerih pri posameznikih povzroča veliko nelagodja in vodi celo do izogibanja ali prekinitve stikov s to osebo.

Dejavniki, ki vplivajo na nihanja razpoloženja:

Na menjavanje razpoloženja vpliva cela vrsta dejavnikov, ki zajema tako splošne življenjske okoliščine kot tudi duševne bolezni, npr. depresijo ali tesnobo, ter seveda menopavzo. Med druge najpogostejše dejavnike spadajo še:

 1. nespečnost
 2. težave s ščitnico
 3. različna zdravila (predvsem hormonska, saj najmočneje vplivajo na čustveno neskladje)
 4. kap ali druge nevrološke težave

Kako si pomagati?

Dr. Bach kapljice Ženske harmonije so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.

Optimalna, sinergijska in dopolnilna kombinacija Bachovih cvetov, ki obudi vaše lastne notranje vire in naravno zmožnost prilagajanja, ko želite doseči harmoničen odnos z ženskostjo, zlasti v času posebne občutljivosti, povezane z menstruacijskim ciklusom, nosečnostjo ali menopavzo.

Uporaba:

Odrasli: 4x na dan po 4 kapljice Otroci: 3x na dan po 2 kapljici. Kapljice kanite neposredno v usta ali pa jih zmešajte z malo vode ali z drugo tekočino.

Uporabljajte vsaj dva tedna do dva meseca.

Primer: bk Ženske harmonije: pri menopavzi zaradi povezanih nihanj razpoloženja združite mix žensko harmonija in mix samozavest&samozaupanje (za preprečevanje nizke samopodobe in občutka brezvrednosti zaradi menopavze).

Možne kombinacije:

 • Ženske harmonije+Samozavest & samozaupanje
 • Ženske harmonije+Remedy
 • Ženske Harmonije+Miren spanec

B.A.F.E.P. Certifikat kakovostiBritish Association of Flower Essence Producers https://www.bafep.co.uk/c

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino