Stres in prebava. Kako si lahko pomagate?

Poznamo več vrst stresa in vsaka na prebavo vpliva drugače.Kratkotrajni stres zatre apetit in upočasni presnovo. Na koncu dneva se spomnite, da pravzaprav niste pojedli ničesar konkretnega, trebuh pa vas na to ni opozoril.

Dolgoročni stres lahko sproži težave s prebavili, kot so zaprtost, driska, prebavne motnje in razdražen želodec. Simptome bi morda najprej predpisali kakšni bolezni, vendar so posledica stresa.

Kronični stres skozi daljše časovno obdobje vodi v resnejše probleme. Zbolite lahko za sindromom razdražljivega želodca in podobnimi motnjami.

Kaj storiti, če vaš vsakdan narekuje stres?Kadar ste stresu pogosto izpostavljeni, je “alarmna” funkcija telesa neprestano vključena, kar pomeni:

  • sproščanje hormonov, med drugim adrenalina in kortizola
  • adrenalin spodbudi srčni utrip, dvigne pritisk in vas preplavi z energijo
  • kortizol, ki mu pravimo tudi stresni hormon, zviša raven krvnega sladkorja, omogoča učinkovitejšo uporabo glukoze in poveča proizvodnjo snovi, ki jo telo potrebuje za celjenje in regeneracijo
  • kortizol zavira procese, ki so v primeru nevarnosti in boja nepotrebni, kot sta na primer reprodukcija in prebavni sistem.

Takšna reakcija telesa je zgolj začasna. Ko nevarnost mine, se hormoni vrnejo na normalno raven, prav tako se umiri srčni utrip in zniža pritisk. Razen, kadar ste stresu izpostavljeni zelo pogosto – takrat je telo nenehno prikrajšano za funkcije, ki naj jih v stresnih situacijah ne bi potrebovalo. Preden prebavnemu sistemu naredite veliko škodo, se lotite vsaj enega od načinov za zmanjšanje stresa:

Uporaba:

Dr. Bach kapljice Remedy so vam lahko v podporo in pomoč! Spodbujajo posameznikovo notranjo sposobnost uravnotežiti in vzpostaviti harmonijo v primeru osebnostnih težav ali spremenjenih čustvenih stanj.

Uporabljajo se lahko tudi preventivno, saj nimajo stranskih učinkov ali kontraindikacij.

Optimalna, sinergijska in dopolnilna kombinacija Bachovih cvetov, ki obudi vaše lastne notranje vire in naravno zmožnost prilagajanja, ko želite doseči stanje sproščenosti, mirnosti in obvladati stres.

Doziranje:

Odrasli: 4x na dan po 4 kapljice Otroci: 3x na dan po 2 kapljici Kapljice kanite neposredno v usta ali pa jih zmešajte z malo vode ali z drugo tekočino. Uporabljajte vsaj dva tedna do dva meseca

.• ko letenje postane stresen dogodek• po vsaki nesreči • ko prihaja slaba novica • pred pomembnim razgovorom • pred javnim nastopanjem • strah pred obiskom zobozdravnika.BK Remedy so primerne tudi za za premagovanje fizičnih travm: pika žuželk, domačih nesreč, prometne nesreče, športne poškodbe.

Možne kombinacije:Remedy+Miren spanecRemedy+Ženske +harmonije+Samozavest&samozaupanjeRemedy +Energija&VitalnostRemedy+Samozavest&Samozaupanje

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša Košarica Je PraznaNazaj Na Trgovino